Categorieën
Bouw&wonen

Het ontwerpen van een cursus binnenhuisarchitectuur

Lundia kasten

Geschikte lundia meubelstukken zullen voor u niet belangrijk zijn, maar het is wel een manier om een patroon te creëren. Een individueel patroon, met elementen van kleur, textuur en proportie, kan de hele uitstraling van een ruimte en de sfeer en ambiance van een huis veranderen.

Als hulp bij het ontwerpen van een cursus interieurinrichting in een woonkamer, werd een gedeelte van de boekenkast gebruikt in combinatie met een displaysysteem om geselecteerde oversized geblazen glazen vazen te laten zien. Het displaysysteem dat voor deze ruimte werd gebruikt, was een op maat ontworpen, maar op schaal gemaakte glazen vaas uit een grote geïmporteerde antiekshowroom die ongeveer 17 1/2 inch hoog en 11 1/2 inch breed was.

De ultraslanke zwart gelakte meubelen werden aan 3 zijden van de ruimte geplaatst met behulp van gemakkelijk te installeren wandpanelen (4 bij 2 inch).

Het wandplan omvatte een ingelijste overhangende lantaarn (3 panelen) boven een eindtafel aan de zijde tegenover de wand, waar vervolgens een wandpaneel werd aangebracht.

Indirecte verlichting werd vervolgens geïnstalleerd boven de gekleurde glazen vaas – dit bleek in wezen een ideale gelegenheid om kleur te introduceren. Gebrandschilderde ramen (12 1/2 inch doorsnee) werden over de venstersleuf aangebracht om een subtiele verlichting te creëren en te voorkomen dat de beoogde avant-gardistische plafondlampen de ruimte zouden verlichten. Een patroon van enkeleaste bloemmotieven werd door de hele kamer gebruikt in kleuren die dicht bij transparante aardetinten lagen.

Een plank met klamboeplanten werd vervangen door een trellis met kamperfoelie wijnranken en kleine bloeiende smaakvol gerangschikt in mooie glazen pleziertjes. Binnen het glasgebrek op het oppervlak van de kast werd gekozen voor de opalescente muurplanters (vazen) als aanvulling op het glaswerk in de rekken eronder. De diepte van het glas moest ten minste twee centimeter zijn om voorwerpen op afstand goed te kunnen zien. Op de vensterbank werden wijnranken aangebracht om dit perzikachtige gevoel voort te zetten. Zwart en wit tot pastels werden in deze ruimte verwerkt en een beige patroon filterde de lichte kleur van de muren.

De display ongecompliceerde vazen waren leverancier in verschillende materialen, zoals kubusvormige kristallen of Moeder Aarde. De display bevatte ook materiaal van het scherm van helder water tot kristalhelder water. De collectie zorgde met succes voor de visuele en tactiele afleiding van het interieurontwerp van de kamer.

Voor de keuze om formulieren te markeren zijn slechts vijf eenvoudige ontwerpelementen nodig. Ten eerste moet de doos ergens staan waar hij binnen het segment gezien kan worden. Als de doos niet bijdraagt tot de algemene architectuur van de ruimte, zal de plaats van de doos in de ruimte verloren gaan en zal de visuele functie van het woord “doos” verloren gaan.

Ten tweede moet de doos een beetje schuin staan. Dit zal de lichtere en helderdere kleuren in de kamer in evenwicht brengen en ook een groener visueel pallet bieden. Als de doos de verticale lijn in zijn voetafdruk niet compenseert, zal hij het oog naar beneden trekken en de breedte en lengte van de ruimte erachter visueel verlagen.

Ten derde moet de doos worden gemaakt van een materiaal in de gewenste vorm. Dit zal de boodschap die de doos reeds aan de kijkers overbrengt versterken en de vorm van de uitstalling bepalen.

Ten vierde moet de doos worden gemaakt van een materiaal in de gewenste kleur/stijl. De doos moet contrasteren met of een aanvulling vormen op de kleuren of de stijl van de andere elementen in de kamer. Als voorbeeld kan een moderne glazen doos worden gemaakt van glanzend zwart plexiglas met een eenvoudig ontwerp door het gebruik van een kleur veranderende elektrische kristallen lamp.

In essentie, tenzij de doos kan worden gekozen met20 procent geometrisch patroon, kleur, textuur, vorm, of ontwerp, zou het onzichtbaar zijn. Voor de groenere benadering van opslag, kies de doos met glanzend glas en een duidelijke backing, zodat er nog steeds een subtiel design statement in de doos. Als het ontwerp van de doos niet sterk genoeg was, heeft zijn presentatie, het tapijt of de deken een sterkere design impact.

 

lees meer

Lundia kasten

Lundia boekenkast

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.